KinderYoga

Bij Yoga Tubbergen leert het kind op een speelse manier kennis maken met yoga. De yogaoefeningen spelen in op de belevingswereld van het kind. Ze worden meegenomen in een verhaal over bv. de dieren in het oerwoud of de natuur. Al spelenderwijs worden in de les lichaamsoefeningen, ademoefeningen, ontspanningsoefeningen, visualisaties en meditaties gedaan. Zo leren ze het verschil tussen spanning en ontspanning te voelen en wordt het lichaamsbewustzijn en de concentratie positief beïnvloedt. Het inkleuren van mandalatekeningen, massages, rijmpjes en liedjes zingen, samenwerkings- en vertrouwensspelletjes zijn ook onderdelen van een les.

 
De yogalessen zijn niet prestatiegericht, alles mag niets moet. Het kind mag zichzelf zijn waardoor het meer zelfvertrouwen krijgt. Het respect naar elkaar toe in de groep is belangrijk. Hierdoor kan het kind zijn sociale vaardigheden leren ontwikkelen en ontstaat er een prettige sfeer in de groep waarin het kind zich veilig kan voelen.
 
Yoga is voor alle kinderen toegankelijk. Ze leren hoe ze zich kunnen ontspannen en worden zich meer bewust van hun lichaam. Ze leren hun eigen grenzen aan te voelen waardoor ze meer zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Respectvol met elkaar omgaan staat centraal in de les. In de yogales hoeven ze niet te presteren maar mogen ze zichzelf zijn.
 
Yoga kan ook heilzaam zijn voor kinderen met concentratieproblemen, ADHD, faalangst en slaapproblemen.
 
Ook is het mogelijk om een kinderfeestje bij Yoga Tubbergen te organiseren. Kosten en duur kunnen in overleg bepaald worden.
 

We hebben het verjaardagsfeestje van onze dochter (9 jaar) gevierd met een kinderyoga themamiddag. Hierbij heeft Marie-Louise een herfst programma samengesteld waarbij de kinderen spelenderwijs yoga oefeningen deden. De kinderen (7 stuks) vonden het geweldig !

Echt een aanrader !

Miranda

error: Kopiëren van content is niet toegestaan