Waarom is lachen gezond?

Tijdens het lachen komen endorfines (natuurlijke pijnstillers) vrij, het vermindert stress, verbetert de stemming, meer zuurstof, verhoogt de bloedcirculatie, overwinnen van een depressie, verhoogt de creativiteit, versterkt immuunsysteem en ontspant de spieren. Het continue lachen, 10 tot 15 minuten achter elkaar, is goed voor de gezondheid.

Lachen overwint remmingen en geeft zelfvertrouwen. Je leert beter relativeren en alles positiever te bekijken. Lachen verbindt mensen met elkaar. En uit onderzoek is gebleken dat 1 minuut intensief lachen gelijk staat aan 10 minuten roeien.

Wat is Lachyoga?

Lachyoga is een uniek concept waarbij iedereen kan lachen zonder reden. Door speelse kinderlijke oefeningen wordt het lachen vanzelf opgewekt.

De reden waarom het lachyoga heet is omdat het een combinatie is van  lachoefeningen met yoga-ademhalingsoefeningen. Dit brengt meer zuurstof in het lichaam en de hersenen, waardoor we ons energieker en gezonder voelen.

Het concept van lachyoga is gebaseerd op het wetenschappelijke feit dat het lichaam geen verschil maakt tussen onecht en echt lachen. Men krijgt dezelfde voordelen voor de gezondheid.

Lachyoga werd opgestart door een arts, Dr. Madan Kataria uit India in 1995.

Voor wie?

Voor iedereen, jong en oud!

Wist je dat kinderen ongeveer 300 keer per dag lachen en volwassenen nog maar maximaal 10-15 keer per dag? We moedigen daarom vooral volwassenen aan om uit hun comfortzone te komen!

Een Lachworkshop kan ingezet worden bij personeelsfeesten, vrijgezellenfeesten of tijdens een vergadering of andere groepsactiviteiten. Een ultieme oppepper van 20 tot 30 minuten en je bevorderd de concentratie, creativiteit, productiviteit en versterkt de onderlinge verbinding door samen te lachen.

Na een vrolijke workshop is iedereen weer positief opgeladen.

Ook in bejaardencentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra en welzijnsinstellingen wordt gelachen.

Een uur lang samen lachen, gieren, brullen om helemaal niets. Zomaar, omdat het kan!

Tarief

Een lachyoga workshop kost 15,- Euro p.p. vanaf 10 personen.

Tm 10 personen geldt het minimumtarief van 150,- Euro.

Interesse in een lachyoga workshop?  Neem dan contact met ons op.

LACH

WANDELING

Waarom?

Omdat lachen goed is voor je gezondheid. Tijdens de wandeling komen endorfines (natuurlijke pijnstillers) vrij, het vermindert stress, verbetert je stemming, zorgt voor meer zuurstof, verhoogt de creativiteit, versterkt het immuunsysteem en ontspant je spieren.

Lachen maakt je blij en geeft je positieve energie.
De wandeling is voor iedereen toegankelijk. We zijn ongeveer een uur buiten, waarin we lopen en door de speelse oefeningen vanzelf gaan lachen.
Neem mee: flesje water, een grote badhanddoek en een dekentje.

Tarief

Een lachwandeling kost 15,- Euro p.p. vanaf 10 personen.

Tm 10 personen geldt het minimumtarief van 150,- Euro.

Interesse in een lachwandeling?  Neem dan contact met ons op.

Alvast een voorproefje

Lach je mee?

We hebben als teambuilding een lachyoga gedaan onder leiding van Marie-Louise. Dit hebben wij als team heel positief ervaren. Iedereen ging uit zijn comfortzone. Het is goed dat je dit als team eens een keer doet. Even je laten gaan met elkaar.

Dank je wel voor deze bijzondere ervaring Marie-Louise!

Sylvia

error: Kopiëren van content is niet toegestaan